Tu ce faci dupa 18.00?

balance_introAcum ceva vreme aparea frecvent la TV o reclama : “birou-pat, birou-pat”. Cu siguranta stiti despre ce este vorba. Nu cautam sa promovam acum acel produs, insa cu siguranta este relevanta cu privire la una din cele mai dezbatute teme din cadrul grupurilor de HR din ultima perioada. Work-life balance.

Noi stim ca tot mai multi angajatori uita sa valorifice cu adevarat potentialul angajatilor lor iar acestia din urma ajung de cele mai multe ori sa aiba mult prea multe task-uri, cu termene de livrare din scurtPoate din temerea de a nu-si pierde jobul ori pentru a-si dovedi eficienta si abilitatile in domeniu, angajatul alege sa ajunga mai devreme la birou si sa plece tot mai tarziu. Sa munceasca  mai mult, sa manace mai putin. Asa trec ore, zile, luni, ani . Vinerea pleaca cu laptopul, iar week-endurile devin doar niste zile de lucru de multe ori in pijamale. Orele petrecute cu familia scad, animalutul de companie incepe sa se obisnuiasca cu absenta plimbarilor lungi in parc, iar sotul/sotia incep sa resimta lipsa ta (chiar daca fizic esti acolo).

Nu o sa tinem un “discurs” despre cat de important este sa dormi, sa manaci sanatos si sa ai o viata echilibrata, insa vrem sa iti dam cateva exemple de situatii in care firmele chiar isi apreciaza angajatii. Poti considera ca ai ajuns intr-o firma de valoare daca:

●  organizeaza diferite momente speciale pentru angajati (zile tematice , iesiri in club, team-building-uri)

● valorifica rezultatele tale (primesti feedback-uri cu privire la munca pe care o depui , primesti  prime sau cadouri de Craciun sau alte evenimente importante din viata ta, primesti suport atunci cand ai nevoie de prijin in proiectele pe care le desfasori, etc)

● nu iti ingradeste nimeni dreptul la opinie, la a asculta muzica in timp ce lucrezi, la a-ti pune pe birou o jucarie perferata care te face sa zambesti dimineata, sau de a lipi inimioare pe capacul laptopului de serviciu. J

Ca o paranteza fiind, nu radeti, insa chiar stim companii care interzic prin Regulament intern ca pe biroul angajatilor sa fie poze personale, pahar cu apa sau orice alt obiect care iese din “recuzita” biroului. Ma intreb cat de creativi sunt acei angajati?!

Lista, desigur, nu se opreste aici. Exemplele pot continua. Important pentru fiecare dintre noi insa, este sa simtim ca suntem la jobul potrivit si facem ceea ce ne place. Nu uita,  zilele tale sunt unice si merita valorificate din plin!

Fa-ti treaba cu responsabilitate, insa dupa e programul de lucru s-a terminat, bucura-te din plin de tot ceea ce te inconjoara!

Un echilibru intre job si viata personala poate fi, de cele mai multe ori, o reteta de succes pe toata planurile.

 

Iata ce au primit fetele din cadrul echipei Diva Interactive cadou de 8 martie de la sefii lor:

550044_538819546139584_92913521_n

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>